12-Timmarsklass

Du har väl inte missat att det i år också går att köra ett halvmaraton (12 timmar) och gå i mål vid midnatt?

I år firar Stockholm Fotomaraton 5 års jubileum och ett de sätt vi firar detta är att släppa på en 12-timmarsklass. 12-Timmarsklassen är till för alla er som alltid velat vara med på ett fotomaraton men tycker att 24 timmar är alldeles för lång tid.

Nu finns därför möjligheten att vara med och känna på stämningen av vad som kan vara årets roligaste fotoevenemang utan att vara vaken i 24 timmar.

Men hur fungerar det egentligen?

12-timmarsklassen fungerar på precis samma vis som 24-timmars. Det är till och med samma anmälan.

Från start gör vi ingen skillnad på 12 och 24 timmarsdeltagare. Alla startar på samma plats (vid Nytorgsfesten blir det i år), får likadana nummerlappar och vid start får ni samma temakort. Det är sedan en station var fjärde timme där du ska checka in och hämta ut nästa temakort.

Den stora skillnaden kommer vid midnatt. Du måste nämligen ha fotat klart de 12 första temabilderna innan klockan slår 24. Bilderna lämnar du sen in vid midnattstationen (som också är mål för dig som ska vara med i 12 timmar). Den har öppet mellan 23.00-01.00 och här laddar du över dina bilder eller om du varit med analogt, lämnar du in din filmrulle. Självklart får du även ditt diplom och eventuell goodiebag här.

När måste jag bestämma mig?

Som du märker går det inte att meddela vid anmälan huruvid du vill delta i 24- eller 12-timmarsklassen. Det är för att du inte behöver bestämma dig än. Sanningen är faktiskt den att du inte behöver bestämma dig förrän du står där vid midnattsstationen på fotomaratondygnet.

Känner du dig stark och tycker att det här med fotomaraton var ju riktigt kul? Ja då kan du välja att fortsätta och köra hela dygnet.
Eller så känner du helt färdig, väljer att gå i mål vid midnatt och känner dig glad nöjd och stolt över att ha genomfört ditt första halvmaraton (i fotografi).

Hur fungerar bedömningen?

Vår jury kommer att plocka fram vinnare och topp 10 i både 12 och 24 timmarsklassen. De största priserna kommer fortfarande att delas ut till vinnarna i 24 timmarsklassen men det kommer finnas några riktigt bra priser till vinnarna i 12 timmars också.

Temapriserna kommer att plockas ut och bedömas som vanligt. Det betyder att är du med i 12-timmarsklassen har du chans att ta hem bästa bild i de 12 första temanen. De resterande 12 har du då inte fotat och det blir därmed svårt att ha tagit de bästa bilderna i dessa teman.

Hur anmäler jag mig?

Vad kul att du frågar! Du kan enkelt anmäla dig genom att klicka på länken nedanför eller ”Anmäl Dig Nu!” i menyn.

Anmäl dig nu!

 

0 Comments