Fotomaraton?

Fotomaraton?

Ett Fotomaraton är den perfekta fotoutmaningen för alla som älskar fotografering. Under 24 timmar ska deltagarna fota en serie med 24 bilder. En stad, 24 timmar, 24 teman.

I Augusti 2017 är det dags för den fjärde upplagan av Stockholm Fotomaraton och vi hoppas att du vill vara med! Förra året samlade #Fotomaran16 närmare 400 fotografer och gav dem ett roligt och utmanande dygn tillsammans där allt handlade om att fånga rätt känsla i varje bild. Det var ett dygn som speglades av mycket glädje och kreativitet samt en hel del trötthet.

Om du är en av de som var med då vet du vad vi talar om.

Annars har du nu chansen att känna på den underbara stämningen när Stockholm återigen fylls med fotografer. Fotografer som alla har ett och samma uppdrag. Att hålla kreativiteten uppe och fånga just sin unika bildserie. Spontanitet, uppfinnarglädje, uthållighet och förmågan att ha kul är alla komponenter som bidrar till en lyckad bildserie. En lyckad serie med foton som dokumenterar Stockholm under ett härligt sensommardygn.

För de som lyckas hålla glädjen och kreativiteten uppe hela vägen till slutet och fånga tävlingens teman på bästa sätt finns chansen att hitta en plats bland topp 10 eller varför inte vinna hela tävlingen. Alla bildserier bedöms av en oberoende jury som utser vinnarna.

Efter Fotomaran kommer det att bli minst en utställning med bilder från tävlingen.

Hur fungerar ett Fotomaraton?

Fotomaratonet startar vid en utvald plats i centrala Stockholm. Därefter tar sig deltagarna genom Stockholm via sex checkpoints på olika spännande platser i staden. Vid målet laddas de 24 bilder deltagarna tagit in via ett specialprogram och de analoga deltagarnas filmer lämnas in. Samtidigt lämnas deltagarkortet in som nu är stämplat med de sex stationsstämplarna. Vid varje checkpoint har deltagarna möjlighet att samla krafter. Samtidigt får de en stämpel och en ny lista med teman samt information om hur de tar sig till nästa checkpoint.

Stockholm Fotomaraton uppmuntrar till högklassigt fotografi och utmanar även deltagarna till att upptäcka nya platser i staden. Genom de olika stationerna ges även lite lokal historia till alla deltagare tillsammans med deras nya teman. Fotomaratonet blir därmed en upptäcktsresa genom Stockholm som förhoppningsvis intresserar även den den mest bevandrade stockholmaren.

Alla som vill, och äger en kamera, kan vara med och möta utmaningen. Amatörer och proffs, unga och gamla, stockholmare och turister, alla är välkomna. Det viktigaste är att vara kreativ, uthållig och framförallt att ha kul! Antalet deltagare är begränsat och du kan skaffa dig en plats genom att registrera dig här på hemsidan.

Biljetten kostar 350 kr och tar dig med på en utmaning du sent kommer att glömma!

ANMÄL DIG NU!