Fotomaraton?

Orkar du?

Stockholm Fotomaraton är den perfekta utmaningen för dig som älskar fotografering. Under 24 timmar ska du ta 24 bilder i rätt följd utifrån teman som levereras stegvis under dygnet i ett fantastiskt Sommarstockholm!

Nu är det över 30 år sedan den första fotomaran gick i Stockholm. Några av deltagarna från då är fortfarande med och tävlar. Det, om något, säger hur kul den här utmaningen är.

Stockholm fotomaraton är till för alla fotoentusiaster. Förra året var närmare 400 fotografer med och tävlade om att fånga rätt känsla i varje bild. Ett dygn med mycket glädje, kreativitet och en hel del trötthet. Spontanitet, uppfinnarglädje, uthållighet och förmågan att ha kul är sånt som bidrar till en lyckad bildserie.

För de som lyckas hålla kreativiteten uppe hela vägen och fånga tävlingens teman på bästa sätt finns chansen att hitta en plats bland topp 10 och få fina priser. Alla bildserier bedöms av en oberoende jury.

Antalet deltagare är begränsat så skaffa dig en plats redan idag!

Biljetten kostar 350 kr och tar dig med på en utmaning du sent kommer att glömma!

Anmäl dig nu!

Hur fungerar ett Fotomaraton?

Alla som vill kan vara med och möta utmaningen. Amatörer och proffs, unga och gamla, stockholmare och turister, alla är välkomna. Det viktigaste är att vara kreativ, uthållig och framförallt att ha kul!

Fotomaratonet startar på en för året utsedd plats. Därefter tar sig deltagarna genom Stockholm via sex checkpoints på olika platser i staden. Vid målet laddas de 24 bilder deltagarna tagit upp och de analoga deltagarnas filmer lämnas in. Samtidigt lämnas deltagarkortet in som nu är stämplat med de sex stationsstämplarna.

Vid varje checkpoint har deltagarna möjlighet att samla krafter. Samtidigt får de en stämpel och en ny lista med teman samt information om hur de tar sig till nästa checkpoint.

Stockholm Fotomaraton uppmuntrar till högklassigt fotografi och utmanar även deltagarna till att upptäcka nya platser i staden. Genom de olika stationerna ges även lite historia till alla deltagare tillsammans med deras nya teman. Fotomaratonet blir därmed en upptäcktsresa genom Stockholm.

ANMÄL DIG NU!

12-timmarsklass

För dig som tycker att 24 timmar känns alldeles för långt finns 12-timmarsklassen. Den fungerar precis på samma sätt som 24 timmars bara att du lämnar in dina 12 bilder efter 12 timmar – och är klar vid midnatt.

Anmälan är densamma – valet behöver du inte göra förrän du kommit till midnattstationen. Känner du dig stark och vill fortsätta är det fritt fram att satsa på 24 timmar istället. Eller så känner du dig klar, lämnar in och går och lägger dig. Det är upp till dig och valet finns där för alla som deltar i årets fotomaraton.